Έχετε ολοκληρώσει τη διακόσμηση του καθιστικού σας, τοποθετώντας τον καναπέ μακριά από τον τοίχο για να ανοίξει ο χώρος, βάζοντας τα έπιπλα στις κατάλληλες θέσεις και επιλέγοντας χρώματα που ταιριάζουν απόλυτα. Παρ' όλα αυτά, κάτι φαίνεται να λείπει! Οι μικρές γωνιές και εσοχές του δωματίου παραμένουν άδειες, αφήνοντας το χώρο κάπως "γυμνό". Για να προσθέσετε ισορροπία και ζεστασιά, δείτε τις παρακάτω ιδέες και ολοκληρώστε τη διακόσμηση του καθιστικού σας.

Φυτά για φρεσκάδα και ηρεμία

Τα φυτά είναι εξαιρετική επιλογή, καθώς ταιριάζουν σε κάθε χώρο, προσθέτοντας φρεσκάδα και χαρίζοντας γαλήνη. Αν το σημείο δεν έχει αρκετό φως, προτιμήστε ένα τεχνητό φυτό που θα μοιάζει φυσικό. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα δέντρο ή δύο με τρία φυτά διαφορετικού ύψους, και να τα συνδυάσετε με πίνακες ή έναν επιδαπέδιο καθρέπτη. Τοποθετήστε τα σε κεραμικά κασπώ γεμάτα με χώμα, πέτρες ή ψεύτικο γρασίδι και ανοίξτε τα κλαδιά τους για πιο πλούσια όψη.

Ράφια για αποθήκευση και στυλ

Τα ράφια και οι γωνιακές ραφιέρες είναι ιδανική λύση αν χρειάζεστε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο ή θέλετε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία. Στολίστε τα με βιβλία, διακοσμητικά αντικείμενα, γλαστράκια ή καλαθάκια. Εάν προτιμάτε κάτι εντυπωσιακό, επιλέξτε ράφια σε σκούρες αποχρώσεις. Αν πάλι θέλετε να διατηρήσετε τον χώρο ανοιχτό και φωτεινό, διαλέξτε ράφια σε φυσικά χρώματα ή βάψτε τα στο ίδιο χρώμα με τον τοίχο για ομοιομορφία.

Φτιάξτε μια γωνιά για χαλάρωση

Σε μια μεγαλύτερη γωνία του καθιστικού, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο χαλάρωσης, διαβάσματος ή διαλογισμού. Μια αναπαυτική πολυθρόνα και ένα επιδαπέδιο φωτιστικό είναι τα μόνα που χρειάζεστε, ενώ μπορείτε να προσθέσετε μερικές από τις παραπάνω προτάσεις. Εάν ο χώρος σας έχει μποέμ διάθεση, προσθέστε μαξιλάρια και δημιουργήστε μια ζεστή γωνιά που μπορεί να λειτουργήσει και ως επιπλέον καθίσματα για τους φίλους σας.

Πρωτότυπες ιδέες διακόσμησης

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι να γεμίσετε τις άδειες γωνιές του καθιστικού σας. Ένα τρόλεϊ μπαρ μπορεί να διακοσμήσει όμορφα το δωμάτιο, προσφέροντας ταυτόχρονα πρακτικότητα. Μια διακοσμητική σκάλα μπορεί να φιλοξενήσει ριχτάρια, ενώ μια vintage καρέκλα ή ένα μικρό τραπεζάκι με λαμπατέρ και διακοσμητικά θα γεμίσει αρμονικά τη γωνιά. Επιπλέον, ένα παραβάν, ένα μεγάλο βάζο με κλαδιά ή ακόμα και ένα μπούστο ραπτικής θα προσθέσουν μοναδικό χαρακτήρα.

Η σωστή διακόσμηση κάθε γωνιάς είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση του στυλ του καθιστικού σας. Μελετήστε τον χώρο, εμπνευστείτε από τις ιδέες και βρείτε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και την αισθητική σας!